Přejděte přímo do hlavní navigace Přímý přístup k obsahu Přejít na subnav

Vysoce přesný systém pro měření tloušťky i na kovových površích

Dickenmesssystem für metallische Oberflächen

Měřicí systém thicknessSENSOR se používá k přesnému měření tloušťky úzkých pásů a plátů z různých materiálu, například kovů nebo plastů. Nový model je osazený laserovými triangulačními snímači ILD1420LL a umožňuje tak ještě přesnější měření na kovových površích. To je dáno jejich malým oválným měřicím bodem, krátkou laserovou čárou, která kompenzuje strukturované a drsné povrchy, díky čemuž senzory poskytují mnohem vyšší úroveň přesnosti.

Senzorový systém se skládá ze dvou laserových triangulačních senzorů, které jsou umístěny přesně proti sobě a měří objekt z obou stran. Integrovaná vyhodnocovací jednotka vypočítá hodnoty tloušťky, které jsou vyvedeny v analogové podobě jako napětí a proud nebo digitálně prostřednictvím sítě Ethernet. Díky kompaktní konstrukci lze systém integrovat i do úzkých prostor. Systém je nastaven a připraven k okamžitému použití pro rychlé a jednoduché uvedení do provozu.

Další výhodou je pohodlné ovládání prostřednictvím intuitivního webového rozhraní. Pro příslušnou měřicí úlohu lze načíst individuální předvolby. Ve správě nastavení lze uložit a exportovat až osm specifických uživatelských nastavení. Systém vyniká hospodárností a lze jej použít jako zdroj dat pro dokumentační účely i pro úlohy in-line monitorování. To umožňuje vysoce výkonnou automatizaci výrobního procesu.